Prendre la decisió de quin rumb escollir… consells per saber amb certesa si has triat correctament.

 

studying-951818_960_720Aquesta etapa és un moment crític de decisió de quin rumb prendre, sobre què estudiar, treballar, i  fer a la teva vida…

Aquesta idea genera molt d’estrès a l’adolescent, se suposa que ha de prendre aquesta decisió crucial que pot determinar  en el seu futur de vida.

L’hora d’elegir què estudiar, és un moment de tensió per a molts joves. La por a prendre la decisió equivocada i l’impacte d’això sobre el seu futur, són  algunes de les preocupacions.

No tenir-ho clar és bastant freqüent en els nostres adolescents, també és una cosa natural per les poques possibilitats que hi ha d’experimentar diferents àmbits als quals volen o podrien dedicar-se en el seu futur.

l’adolescent ha d’anar provant fins a trobar allò que li satisfà?  vol dedicar el seu temps i esforç a adquirir les competències necessàries que li facin ser un professional amb vocació?.

Pot passar molt de temps fins a trobar la pròpia vocació real, però, serà el resultat d’una recerca necessària que aporta grans beneficis.

El treball i la formació són processos amb el qual, conviuen per a la resta de la nostra vida, li dedicarem una gran part del nostre temps, de manera que val la pena, en qualsevol moment, reprendre, reflexionar, i decidir com emprendre aquest camí.

Una vegada que ja es té clar, la resta és esforç, perseverança i centrar tota l’energia en allò que es vol aconseguir, focalitzant per anar generant habilitats i recursos que resultin decisius en la consecució dels objectius.

6 consells per saber amb certesa si has triat correctament.

1. Sigues proactiu.
Si vols saber què estudiar no deixis passar el temps, no es farà més simple i no arribarà sol.

T’has d’interessar, esbrinar, veure el ventall d’opcions per prendre una decisió informada. Visita les universitats, assisteix a xerrades, parla amb orientadors vocacionals, recorre a altres estudiants i professionals de les carreres que puguin interessar.

2. Considera el que vols fer, no què estudiar
Oblida’t per un moment de què estudiar i pensa en quin tipus de treball t’imagines fent, en on i sota quins mitjans. Això t’ajudarà a discernir els coneixements acadèmics que precises per assolir els teus objectius. Quan saps què vols ser, podràs determinar quina carrera més s’acosta a aquests interessos.

3. El salari no és l’important.
Sabràs que has triat correctament si estaries disposat a no percebre un salari per realitzar aquest treball. Si els diners és la teva principal motivació és probable que no gaudeixis el que fas i estiguis insatisfet amb la teva elecció.
No pots triar la teva carrera sobre la base de la remuneració. A més, cap carrera té assegurat un gran salari. Si ets un bon professional, algú que s’interessa per la manera en què realitza el seu treball i ho fa bé, seràs reeixit i els diners vindrà.

4. És la teva decisió
No deixis que els altres prenguin la decisió per tu. Pots prendre en compte l’opinió dels teus pares i amics, però la decisió a fi de comptes és teva. El psicòleg Omar Bertacco, de la Universitat Nacional de Còrdova (UNC), Argentina, explica que “el problema és quan la persona converteix les influències en mandat; perquè apareixen com l’únic camí per satisfer els desitjos i ser part de la família, per sentir-se identificat amb els pares o, fins i tot, per canviar la història “. Això no és saludable i no et farà feliç perquè no seràs el que tu vols ser.
No et deixis comparar, ja que això no farà sinó deprimir. Concentra’t en tu i el que tu vols.

5. L’ansietat de començar a estudiar
L’entusiasme i la motivació són bons senyals. Si et sents amb ànims de començar la universitat i l’estudi, és perquè veritablement estàs d’acord amb la teva elecció.

6. No esperis a començar les classes
Si t’apassiona el que vols estudiar, voldràs saber-ho tot i per a això no has d’esperar a la universitat. Comença de manera senzilla a endinsar-te en el tema: si t’interessa la fotografia, fa fotos; si vols ser pilot, col·lecciona avions.

Fuente: Guiaacademica.com

Toma los consejos y decide la carrera ideal para ti.  |  Fuente: Shutterstock

Autor: Universia España

Anuncis