Classe sense Fum 2016-17

b_328x80_classesensefum

Sol·licitud de preinscripció Classe sense fum 2016-2017

Informació

Classe sense fum és un programa de prevenció del tabaquisme adreçat als alumnes de 1r i 2n curs d’educació secundària obligatòria.

El programa parteix del compromís de tot un grup classe de no fumar durant un període de temps no inferior als sis mesos dins del curs escolar. Al llarg d’aquest període, els professors reforcen regularment la decisió dels alumnes fent un seguiment del compliment del seu compromís (podeu consultar la Guia didàctica per al professorat).

Com molts de vosaltres sabeu, “Classe sense Fum” és un programa escolar de prevenció del tabaquisme coordinat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Dept de Salut i el Dept. d’Ensenyament en col·laboració amb altres institucions. Diversos estudis han demostrat la seva efectivitat per reduir l’inici d’ús de tabac entre els adolescents i frenar la progressió cap al consum habitual.

En document adjunt, us fem arribar la Guia didàctica de Classe sense fum per al professorat. L’objectiu de la guia és donar orientacions per fer mes fàcil la participació en el programa. També us fem arribar una Unitat didàctica sobre el tabac d’embolicar, que té 3 objectius: 1. Millorar la informació sobre el tabac d’embolicar. 2. Corregir les creences errònies sobre el tabac d’embolicar. 3. Augmentar la percepció de risc associada a l’ús de tabac d’embolicar, equiparant-la a la de fumar cigarretes manufacturades i els productes del tabac en general. Esperem que us sigui d’utilitat.

Trobareu més informació a la pàgina web del programa “Classe sense fum” a http://xtec.gencat.cat/ca/comunitat/salutescola/classe-sense-fum

Podeu contactar amb nosaltres a través del correu electrònic classesensefum@gencat.cat

Clik aqui   Inscripció Classe Sense Fum

Una vegada hàgiu enviat aquest formulari, l’organització us informarà que ja podeu accedir a l’aplicació del programa Classe sense fum, a través d’un correu electrònic, per tal que hi introduïu les dades de l’alumnat.

Cada tutor o tutora és responsable d’introduir les dades de l’alumnat dels seus grups o aules. Aquesta tasca pot ser assumida tant pel tutor o tutora com pel delegat o delegada de la classe. El tutor o tutora és la persona de contacte i de suport a l’alumnat al llarg del concurs.

És molt important, per tant, que reviseu freqüentment la vostra bústia de correu i que l’aneu buidant de manera que us puguin arribar les nostres comunicacions. Les dades que ens faciliteu del nombre de grups i d’alumnes ens serviran per anticipar l’enviament del material.

Anuncis