Sexualitat

L’adolescència és una etapa de creixement físic i emocional que planteja nous temes vinculats a la cura de la salut.

Moltes persones creuen que “la sexualitat” és sinònim de relacions sexuals o es refereix només als genitals. No obstant això, es tracta d’un concepte molt més ampli.

La sexualitat és un procés dinàmic i complex que comença quan naixem, es manifesta de diferents maneres al llarg de la nostra vida i involucra també els nostres sentiments, emocions i el procés de conformació de la nostra identitat. La sexualitat té a veure amb la forma de vestir-se, de moure, d’expressar-se i de relacionar-se amb els altres.

Hi ha diversos aspectes a tenir en compte.

El canvi i desenvolupament emocional a l’aparició de nous interessos, com anar a ballar, fer esport, o passar més temps amb amics. Però també en l’aparició de nous sentiments i sensacions físiques, com ara els primers enamoraments, il·lusions i desil·lusions.
El canvi físic per desenvolupament dels caràcters sexuals secundaris (borrissol púbic, veu més greu en homes i desenvolupament de mames i eixamplament de malucs en dones, entre d’altres). S’accentuen les diferències físiques entre els homes i les dones. A més, els genitals i altres parts del cos apareixen, més que abans, com a font important de sensacions plaents.

Existeixen diversos dubtes, inquietuds que té a veure amb temes d’afectivitat, coneixement del teu cos, la primera vegada, la contracepció, Infeccions de transmissió sexual, abús, assetjament i agressió sexual, el sexe i les drogues, la contracepció …. ….

Des de la pàgina web http://sexejoves.gencat.cat podrà ajudar-te a aclarir aquelles qüestions o inquietuds que tinguis.

impacte_20sexe_20joves.png_287989003

http://sexejoves.gencat.cat/ca

 

Consulta les entrades de sexualitat del Blog Salut i Escola

Anuncis