Sobre Sexe.

La primera trobada sexual en l’adolescència pot ser crucial per al futur, vol dir llançar-se per un camí nou i desconegut en la vida amorosa, horitzó en el qual és desitjable que sigui una experiència ben planejada. No obstant això no sol ser així, no et facis moltes il·lusions perquè la primera relació sexual no sol ocórrer en les millors circumstàncies. El somni d’un moment de felicitat es converteix en un instant de culpabilitat, dubtes i pors.

El problema de la primera vegada no és fer bé l’amor, sempre les pròximes vegades serà millor perquè l’experiència et donarà alegries futures en el sexe. En iniciar la teva vida sexual has de saber per acabar amb un embaràs no desitjat o contraient una de les infeccions de transmissió sexual (ITS), inclòs el mortífer VIH de la sida.

El cap de l’adolescent està plena de mites sobre el sexe causats per la falta d’informació, les pressions socials i una educació temorosa de tocar temes sobre l’exercici responsable de la sexualitat en els joves.
L’edat per tenir sexe per primera vegada en l’adolescència
No hi ha una edat establerta per a la primera relació sexual. Sabem que els adolescents inicien la seva vida sexual cada vegada a edats més primerenques, inclusivament entre els 13 i els 15 anys d’edat. A Mèxic, per exemple, l’edat de la primera relació sexual és entre els 15 i 19 anys. Viure la primera experiència sexual de manera reeixida requereix maduresa i responsabilitat, i sobretot, estar completament segur que és el moment ideal i la teva parella sigui la persona indicada.

Les relacions sexuals signifiquen responsabilitat compartida. I la clau per arribar a la plenitud en la primera trobada sexual és la informació, orientació i educació. La vida íntima involucra dues persones, i com a tal, la parella ha de platicar, informar-se i acostar-se a un professional en salut per aclarir dubtes i temors.

És important tenir present que per ser responsable de la cura de la vida d’un nadó, primer cal ser responsable d’un mateix. Per això, tant l’home com la dona adolescent han d’adoptar un mètode per a la regulació de la fertilitat i així poder gaudir amb confiança d’una sexualitat plena, satisfactòria i sobretot, lliure, responsable i informada que complementi la seva vida, des de la primera vegada .

Definitivament, en la primera relació sexual no pots oblidar de tenir abans informació sobre la teva sexualitat i condons.

Anuncis